tirsdag den 8. december 2015

Kommunikation - nøglen til fremdrift

Noget af det mange danskere er rigtig dårlige til, er faktisk kommunikation. Det skal vi have lavet om på.

Når du får et afslag pr. mail, så kvittér med en returmail med et opdateret CV, og giv dem muligheden for at gemme dit CV til næste gang de møder en person med dine kompetencer. Husk at ønske dem tillykke med valget af en anden kandidat, men vær samtidig opmærksom på, at din reaktion viser overskud, så virksomheden opdager, at du VAR interesseret i stillingen. Hvis den anden person de valgte viser sig at være et dårligt match, er du måske den eneste, som var klog og fornuftig nok til at svare pænt og høfligt på afslaget, og så står du stærkt i konkurrencen.

På samme måde, så husk at takke for den gode samtale dagen efter du har været til samtale. Det sikrer, at personen du talte med, ved du satte pris på jeres snak, og vedkommende bliver således også påmindet om f.eks. at tjekke referencer, og kan komme videre nu hvor han eller hun ved, at du ER interesseret i stillingen.

Ligeledes, hvis du får at vide, at de ikke lige har brug for en person med dine kompetencer, så kvitter med en mail, hvor du fremhæver en af dine andre styrker, som måske KUNNE være relevant for dem.

Altså: vær pro-aktiv. Det koster intet, men viser et godt overskud, så hvorfor ikke udnytte dette fornuftigt, så personen i den anden ende kan se, at du tænker ud af boksen?

Kom i gang med at kommunikere. Så kommer der fremdrift i din jobsøgning. Du kommer foran i køen, og det er nu engang vejen til dit næste job. Rigtig god arbejdslyst. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar