tirsdag den 29. december 2015

Oprydning - en nøgle til succes i det nye år

Vi mennesker gør tit status, når vi nærmer os årsskiftet. Det er et tidspunkt, hvor vi begynder at tænke over, hvad vi egentlig fik ud af året, der er ved at rinde ud. Mange begynder at tænke på nytårsforsæt. De vil tabe sig, de vil holde op med at ryge, de vil det ene eller det andet. Fælles for mange af disse ting er, at der sjældent er opbygget en tidshorisont, og endnu værre, så er mange af ønskerne kun drømme.

mandag den 28. december 2015

Find stavefejlene i dine ansøgninger før du sender afsted

Når jeg anbefaler at du finder stavefejlene i dine ansøgninger før du sender afsted, så er der en rigtig god grund til denne anbefaling. Du kan simpelthen ikke komme til en samtale, hvis du ikke gider anstrenge dig med den tekst, du sender afsted.

lørdag den 26. december 2015

Du får ikke job ved at være negativ

Her til morgen blev jeg en smule overrasket, da jeg læste et oplæg fra en person, som gerne ville have lidt arbejde ved siden af sin førtidspension. Hun skrev følgende i en jobgruppe på Facebook:
hej allesammen. er der en herinde der mangler en til noget arbejde jeg er 29 år og går bare herhjemme er førtidspensionist . jeg vil gerne lave noget med børn eller dyr ... håber snart jegn høre fra nogen for er lidt træt af bare og gå hjemme vil jo gerne have noget og stå op til smile-humørikon men skal ikke være saa forfærdelig langt væk da jeg ingen bil har bor i hørby ved sæby i nordjylland .

mandag den 21. december 2015

Glædelig jul

Herfra skal lyde stor tak fordi du gennem året har fulgt denne blog. Samtidig er det på sin plads, at ønske alle - uanset religiøs overbevisning - en rigtig glædelig jul. I dag kan vi glæde os over, at dag og nat er lige lange. Det går den rigtige vej, og alene dét er i sig selv værd at fejre. :-)

Ikke alle blogs har fået lige meget opmærksomhed gennem året, men jeg håber i hvert fald du har følt dig inspireret, og jeg vil ikke undlade, at gøre opmærksom på, at du skal være velkommen til at kommentere, når du har lyst. Alle med en Google-konto har det rigtig nemt på disse blogs, og kommentarer giver dig en unik mulighed for, at profilere dig og dine egne blogs.

Netop denne blog blev 'genoplivet' da jeg selv mødte en jobsøgningsopgave efter jeg sagde op 6. oktober 2015 med straksvirkning. Den sundeste beslutning jeg nogensinde kunne træffe, af helbredsmæssige grunde. Jeg håber du siden oktober har brugt de tips jeg har delt.

Glædelig jul herfra.

fredag den 18. december 2015

Bruger du din LinkedIn-profil rigtigt?

I dag vil jeg gerne dele en artikel med jer, som giver 7 eksempler på ting du skal undgå at gøre med din LinkedIn-profil. Teksten kan læses i artiklen med titlen 7 almindelige fejltagelser på LinkedIn.

Det betaler sig at gøre det rette indtryk online, så læs artiklen, så du er opmærksom på disse fejl, og hvis du har lavet nogen af dem, så få dem rettet.

Rigtig god læselyst, og god weekend. :-)

torsdag den 10. december 2015

Talentudvikling - dit og virksomhedens ansvar

Ganske som der ikke er nogen tvivl om, at vi selv som mennesker har et ansvar for, at udvikle vores talenter, så er der nu også ved at komme fokus på, at virksomhederne også har fordele af at sætte fokus på talentudvikling.

tirsdag den 8. december 2015

Kommunikation - nøglen til fremdrift

Noget af det mange danskere er rigtig dårlige til, er faktisk kommunikation. Det skal vi have lavet om på.

fredag den 4. december 2015

Når virksomheder laver genopslag

Når virksomheder laver genopslag kan der være flere årsager. I et konkret tilfælde fik jeg svaret: "Ansøgerfeltet var for snævert, og derfor har vi bestemt at genopslå annoncen."

Ens første tanke er da, at hvorfor indkalder de så ikke mig?